25 de setembre 2012

El Pinar -Uruguay-

A 30 kilòmetres de Montevideo, rallant la costa del riu de la Plata, hi ha el Pinar, alguna cosa semblant a una macro urbanització de platja a les que estem acostumats a Catalunya. 8 dies en una casa de fang, a la Casa de Barro, de fet, amb grandíssima companyia i molt bons moments, aniversari inclòs. Una colla d'amics m'han fet d'anfitrions, de grans amfitrions. 

Durant aquests dies ha passat de tot, m'he banyat a les brutes aigües del río de la Plata, amb un sol que escardava el cap i també he vist com queien pins de 12 metres per culpa dels vents del sud que portava un cicló de nom desconegut. He après costums del lloc, culinàries i lingüístiques. He rigut, he parlat, he ballat, he anat amb bici, he passejat, he tornat a riure, he cantat, he mirat pelis, he llegit, he callat, he escoltat... He etc. I tot això entre bona gent i amb molt buena onda. 

I com a petita anècdota us deixo algunes paraules de Benedetti, del llibre Andamios. El narrador es retroba amb un antic amic en una platja de la seva terra natal, Uruguay, i li explica algunes coses del seu exili a Espanya. Escriu: "...vas aprendiendo las acepciones locales, y ya no decís "vivo a 3 cuadras de la plaza de Cuzco", ni pedís en el estanco (más o menos un quiosco) una caja de fósforos sino de cerillas, ni le preguntás a tu jefe cómo sigue el botija [o el gurise] sino el chaval, y cuando el locutor dice que el portero (o sea el golero) "encajó un gol" sabés que eso no quiere decir que él lo hizo sino que se lo hicieron."


l'interior de la Casa de Barro

i l'exterior.

El lavabo en deconstrucció després del cicló

L'Agustín, l'amfitrió, el pastís d'aniversari de l'Eugenia, la mel de l'Antonio i el mate de l'esmorzar

Alguns dels arbres caiguts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada