10 de juny 2012

Salar de Uyuni -Bolíva-


Paga una excursió de tres dies amb un nom tal com Salar de Uyuni i podràs creuar fronteres acompanyada per altres guiris i, si tot va bé, disfrutaràs dels aires andins a més de 4000 msnm sense tenir en compte que el sorochemolt probablement, t'enganxarà. 

A més podràs observar flamencs menjant a llacunes multicolors: la colorada, d'un to vermellós degut a sediments i algues; i la verde de color verd turquesa gràcies a la presència de minerals de carbonat de calci, plom, magnesi i arsènic (alguns hi afegeixen l'oxidació del coure, jo no hi entenc...). També els podràs veure a altres llacunes "altiplàniques" amb noms com Hedionda, Cañapa o Kalina. A la Onda no n'hi haurà, massa profunda.

Suposant que les punxades de rodes i el mal estat dels tot terrenys no et faci la pua, travessaràs deserts, t'impressionaran les llengües de lava solidificada, veuràs guèisers i volcans en acció a 5000 metres d'altura, et banyaràs en aigües termals, espantaràs vicuñas i llamas amb el soroll del motor i formacions de roques amb noms com árbol de piedra o desierto de Dalí (ja té tela) faran les delícies dels aprenents de fotògrafs.

Si segueixes amb ganes de delirar encara una mica més amb tanta bellesa natural, també podràs fer-te pujar l'autoestima (o no) mentre fas una sessió de fotos al salar més gran del món, amb més de 10.000 km quadrats, on jugaràs amb les perspectives i et preguntaràs com coi va sorgir aquest immens espai blanc que et deixa cega i sense alè.

Definitivament el que en un principi em semblava una de les turistades més grans que podia fer ha acabat convertint-se en una de les millors experiències de la meva vida, encara que també hi hagi hagut moments tediosos i avorrits de carretera de grava, tot plegat ha sobrepassat, sense cap mena de dubte, totes les meves expectatives... i la companyia ho ha acabat d'arrodonir! Més que contenta segueixo cap a Potosí...

1 comentari:

  1. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!! Més i més enveja sana!!

    ResponElimina