30 de juliol 2015

Excursió a Merzouga -Marroc-


Ens havíem plantejat que optar pel tour no semblava gaire bona idea però vam haver de reconèixer que era l'opció fàcil i econòmica per visitar uns quants indrets que ens feia gràcia veure. Així doncs, vam pagar per poder fer una d'aquelles excursions de tres dies i dues nits.

El recorregut començava a Marrakech direcció Ouarzazate, passant pel coll de Tizi n'tichka, que és la carretera a més alçada del país (en obres...); la Kasbah d'Ait Ben Haddou, protegida per la unesco però en pèssim estat de conservació i molt explotada per la indústria del setè art; les gorges del Dades, amb els seus peculiars dits de mico; les gorges del Todra, zona d'escalada i bany molt popular; i finalment, Merzouga i la duna Erg Chebbi, on vam fer l'esperat tomb amb dromedari. 

El congost del todra
Poques vegades havíem passat tanta calor
Els dits de mico del congost del Dades













La vall del Draa

  
Camells camí de Merzouga i l'Erg Chebbi

Dir qens va semblar que érem partíceps ignorants d'una gran i barroera estratègia comercial per potenciar el comerç local que incloïa guies a propina, venedors de pedres i fòssils, suposades cooperatives femenines de productes de bellesa derivats de l'oli d'argan, cooperatives de catifes, bars, restaurants i botigues de queviures i refrescs variats, entre molts d'altres, i que no eren a elecció: el conductor parava, igual que una desena més, allà on estava establert. Anar com ovelles seguint el pastor no ens va pas agradar massa però com a mínim va valdre la pena disfrutar dels diferents llocs i paisatges. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada